Min bogside...

Her kan du se hvilke bøger jeg har læst - det er meget stort for mig at få læst en bog, da jeg har besvær med at koncentrere mig i lang tid. Men disse bøger har jeg har enorm stor glæde af.

Kvinder der elsker for meget

 

Forfatter: Robin Norwood - Forlag: BorgenEr du en kvinde der elsker for meget? Oplever du, at jo mere du elsker en mand, jo mere lider du? Tror du, at blot du har
en mand i dit liv, så forsvinder alle dine problemer? Forelsker du dig altid i mænd, du ønsker at forandre? Taler du altid
om HAM, og hvad han siger og gør? Bærer du over med hans dårlige sider og tænker, at blot du er kærlig og forstående, så vil han ændre sig for din skyld?

I "Kvinder der elsker for meget" viser den amerikanske psykolog og familierådgiver Robin Norwood,
hvordan uopfyldte følelsesmæssige behov i barndommen skaber ødelæggende
kærlighedsmønstre i voksenlivet. Forfatteren giver os indsigt i disse mønstre, hvordan vi kan ændre dem, og hun lærer os at skelne mellem sund og usund kærlighed.

Hvor kærlighed ej gror...

Forfatter: Ilse M. Haugaard - Forlag: GyldendalLise bor på et børnehjem sammen med bl.a Margit Pissemyre, Karna med patterne, Nuka, Kannibalen og Onde Otillie. Forstanderinden er en missionsk gammeljomfru, der bliver kaldt Tårnet - og hun har ikke forstand på børn, siger Lise. De to er fjender og ligger i evig krig. En dag beslutter Lise at hævne sig - èn gang for alle!

Overlevelsen på 50 ´ernes børnehjem var en barsk omgang, junglelove herskede både mellem børn og personale og her mellem pigerne selv. Lise henter styrke i to hemmeligheder - bogen hun skriver i og hævnplanerne.

Forstå dit ophav og bliv fri

Forfatter: Oluf Martensen/Larsen & Kirsten Sørring - Forlag: Bonniers bøger

Det har længe været kendt, at et menneskes familiemæssige placering - om det f.eks. er et enebarn, ældst eller yngst - har betydning for dannelsen af personligheden. Men også forældrenes, bedsteforældrenes, ja tilmed oldeforældrenes placering kan have indflydelse på, hvordan vi udvikler os, og hvilke partnere, venner, uddannelse og erhverv vi vælger, ligesom forældrenes opfattelse af deres egne forældre kan komme til at præge børnene.

"Forstå dit ophav og bliv fri" bygger på psykiateren og slægtsforskeren Oluf Martensen-Larsens materiale fra næsten 40 års psykologisk orienteret slægtsforskning, herunder en kortlægning af ca. 15.000 menneskers slægtsbaggrund. Uanset om man søger oplysning om sig selv, sit ophav og sin slægts udvikling, eller man søger større forståelse af andre mennesker, er bogen en god nøgle og vejledning.

I bogen indgår også en omhyggelig anvisning på, hvordan man laver sin egen "varedeklaration" for at få brikkerne i slægtens puslespil til at falde på plads og derigennem opnå større viden om sig selv og sine nærmeste.


Ørnen og rosen

Forfatter: Rosemary Altea - Forlag: Borgen
Rosemary Altea er clairvoyant og psykisk medie. "Ørnen og Rosen" er den fascinerende beretnig om hendes møde med guiden Grå Ørn, om hendes udvikling fra 1980, hvor hendes psykiske evner brød frem, og til idag, hvor hun er internationalt anerkendt.

Rosemary Alteas evner som healer, har hjulpet mange og givet livsmod til at overvinde kriser, sorger og sygdomme. Hun har sat levende og afdøde familiemedlemmer i forbindelse med hinanden med hjælp fra sin åndelige guide Grå Ørn, og hun har forudsagt adskillelige begivenheder med stor præcision.

Gennem fortællingerne om sælsomme møder med de dødes verden, skytsengle og ånder møder vi et varmt jordnært menneske, der viser at vores daglige tilværelse ikke er det eneste eksistensplan.

Få det du ønsker - ønsk det du har

Forfatter: John Gray - Forlag: Borgen

 

 

Hvor ville livet være enkelt, hvis man altid kunne få det man ønskede, og også blive ved med at ønske det man har.
Men sådan er livet ikke for de fleste af os. Vi er utilfredse, vi vil have mere eller noget andet end det vi har. Vi virkeliggør ikke alle vore drømme og synes måske, at andre har mere end vi selv.

Hvis du er utilfreds med tilværelsen eller ikke har ydre succes, er årsagen først og fremmest, at du ikke får opfyldt alle dine behov. Ofte møder du livet med et åbent sind, men du ser i den forkerte retning.

Andre gange ser du den rigtige vej,men lukker af for den kærlighed du behøver.

Soulmate

Forfatter: Deepak Chopra - Forlag: Egmont

 

 

Den indisk-amerikanske læge Raj Rabban troede, han vidste alt omkærligheden og døden. Lige til han møder den smukke rødhårede Molly i subway´en på Manhattan. Det fejer fuldstændig benene væk under ham. Fascination udvikler sig hurtigt til noget mere og dybere, end Raj nogensinde har forestillet sig muligt.

Egentlig er Raj forlovet med en anden kvinde, Maya. Han elsker hende højt - men det er Molly, der sætter hans sjæl i flammer. I en kort hektisk periode lever Raj og Molly i et paradis reserveret for sande sjælebeslægtede. Indtil skæbnen en dag viser sig fra sin værste side, og Raj må se sit følelsesliv ligge i ruiner. Hans rejse er dog kun først lige begyndt. Og den sti, som han vælger at følge, leder om på den anden side af dødens port.

SOULMATE er ikke bare en udviklingshistorie om en mand splittet mellem to kvinder, og om hvordan han kommer videre. Det er også en indsigtsfuld roman om tilværelsens spirituelle sider og kærlighedens kraft, skrevet af en af verdens største kapaciteter inden for krop-, sind og åndfelter.

"Ondt i livet"

Forfatter: Lise Ehlers - Forlag: Gyldendal

  

Mange kvinder har i tidens løb lidt af uforklarlige symptomer som smerter,ømhed, overvældende træthed og vedvarende hovedpine.

For hundrede år siden blev det kaldt hysteri eller nervøsitet. I dag har diagnoserne fået andre navne som fx piskesmæld, fibromyalgi eller kronisk træthedssyndrom. Men fælles for dem er, at der tilsyneladende ikke er nogen fysisk forklaring på de, ofte stærkt invaliderende, symptomer, som patienterne oplever.

Hvor kommer disse sygdomme fra, og hvorfor er det næsten altid kvinder der bliver ramt? Hvad kan vi gøre for at undgå de store personlige og samfundsmæssige omkostninger, som sygdommen er forbundet med?

Med udgangspunkt i en række konkrete sygehistorier gør Neuropsykolog Lise Ehlers op med den gængse opfattelse af sygdom, og leverer et stærkt engageret indlæg i debatten om den måde, vores sundhedsvæsen fungerer på.

Lise Ehlers er født i 1937. Hun arbejdede tidligere som narkosesygeplejerske, men er idag ansat som Neuropsykolog ved Århus Kommunehospital. Desuden er hun en meget efterspurgt foredragsholder.